MOMEL – Kotimainen ommel ja ekodesign -puoti

MIKÄ ON MOMEL?

Momel on syntynyt halusta rakentaa parempaa tulevaisuutta meille kaikille. Momelin perustana on ajatus siitä, että kyky tehdä jotain – mitä tahansa – tuo aina mukanaan vastuun. Kykyjä tulisikin käyttää niin, että niillä luodaan hyvää toisille. Ihmiset tarvitsevat terveellistä ruokaa, lämmintä ja kestävää vaatetta, energiaa, työtä ja hyvinvointia. Meidän on pidettävä huoli toisistamme, itsestämme ja ympäristöstämme. Momel on yritys, jonka avulla näitä unelmia toteutetaan.

KETKÄ OVAT MOMELIN TAKANA?

”Olen Elina, 30-vuotias tilasto- ja taloustieteen opiskelija, vaimo ja kolmen lapsen äiti. Teen tällä hetkellä myös gradua tekstiilialan digitalisaatiosta. Minulle on tärkeää, että saan viettää aikaa perheeni ja lasteni kanssa mahdollisimman paljon heidän ollessaan pieniä. Haluan rakentaa huomista, jossa lasteni ja heidän sukupolvensa on hyvä elää ja olla. Tavoitteeni on saada kestäviä, pirteitä, luovia kuoseja ja kankaita niin lasten kuin aikuistenkin pukeutumiseen. Yrityksemme kankaat on tuotettu eettisesti ja kestävästi, myrkyttömästi ja mahdollisimman kotimaisesti. Ensimmäiset kuosit olivat minun ja yhteistyökumppanini suunnittelija Jessica Pennasen käsialaa. Tällä hetkellä meillä on myös Sokrun (Outi Virtanen) sekä Taidemaalari Hanna-Maria Mainelakeuden suunnittelmia kuoseja.” ”Olen Markus, yrittäjä ja kolmen lapsen isä, puoliso. Yritys ajatus lähti isommin laukkaamaan noin kolmisen vuotta sitten kuopuksemme synnyttyä. Elinalla oli tapana kirjoittaa viesteihin oma& lasten etunimen ensimmäinen kirjain, joista kuopuksen syntymän jälkeen muodostui lyhenne emol. Elina on ommellut lastemme vaatteita ja kestovaippoja sekä puhunut yrityksen perustamisesta, ei tosin omille ompelutöilleen sillä yhteen lasten  haalariin saattoi kulua 70 tuntiakin. Kolme vuotta sitten vastasin yhteen viestiin, että tulevalle yritykselle passaisi nimeksi ommel. Näin ollen siinä olisi meidän perheen kaikkien ensimmäiset kirjaimet. Niistä syntyi hieman muokattuna Momel, nimi joka ei rajoita niin paljoa, mutta kertoo meidän tarinaamme.” Visiomme on saada lapset ja aikuiset innostumaan liikkumisesta, hyvästä ruoasta ja terveydestä, muuttaa maailman tekstiilimarkkinoita ja luoda itselle sekä muille työtä. Haluamme kannustaa muita eteenpäin ja mahdollistaa myös muiden yrittäjien kasvu ilman suurta riskiä. Haluamme olla mukana vaikuttamassa ja löytämässä ratkaisuja puhtaampaan, uusiutuvaan energiaan ja kestävämpään kulutukseen. Tavoitteemme on kasvattaa ja kehittää yritystä samalla, kun itse kasvamme ja kehitymme. Valmiiksi emme tule koskaan.

MITÄ MOMEL MYY?

Momel myy tällä hetkellä Suomessa kudottuja ja painettuja eettisiä ja ekologisia kankaita sekä kotimaisia käsintehtyjä vaatteita,lastentarvikkeita ja muita tekstiilituotteita. Tuotevalikoimamme laajentuu pikku hiljaa. Lisää ajankohtaista tietoa tuotteista ja tapahtumista löydät blogistamme sekä facebook- ja instagram- sivuiltamme. Käy tykkäämässä, liity lukijaksi ja lähde mukaan tekemään unelmista totta!